Hydrofiele doeken en luiers kopen

Een hydrofiele doek is een zachte en dunne doek die gemaakt zijn om te kunnen wassen. Een hydrofiele doek wordt doorgaans ook wel een hydrofiele luier genoemd. Het materiaal bestaat uit 100% katoen of bamboe en hierdoor is het uitermate geschikt voor de gevoelige huid van je baby!

Door het duurzame materiaal absorberen de doeken zeer snel vocht. Naast de functie als hydrofiele luier functioneert het ook om je baby of kindje af te drogen na het badje of douchen, als handige ondergrond in de box, kinderwagen en het aankleedkussen. Zorg dat je voldoende hydrofiele doeken in huis hebt, zodat je nooit zonder zit als de vieze doeken in de wasmand of wasmachine zitten.

Wij gebruiken zelf doorlopend deze handige doeken en zijn tal van doeken gaan testen. We selecteren de beste hydrofiele luier en doeken. Ze zijn in ieder geval onmisbaar wanneer er een baby in huis is of komt! Bekijk ook de beste aanbiedingen en deals van dit moment. 

Hydrofiele doek

Hydrofiele doeken AANBIEDINGEN & onze selectie

Het online aanbod is gigantisch, dus welke hydrofiele doeken moet je kopen? Zo zijn er verschillende maten, van S tot XL en in roze of witte doeken. Ook het materiaal is ontzettend belangrijk, de één absorbeert beter dan de andere namelijk. Kies in ieder geval niet de meest voordelige, want die zullen eerder slijten en minder vocht opnemen. Bekijk onze aanbevelingen hieronder!

Wat is een hydrofiele Doek?

Een hydrofiele doek is een zeer zachte en fijne doek die snel en makkelijker water absorbeert. De doeken zijn vaak gemaakt van 100% katoen of bamboe en hebben daardoor een duurzaam karakter. Nieuwe ouders gebruiken steeds vaker een hydrofiele doek, vanwege dit duurzame karakter én doordat het erg voordelig in gebruik is. Vooral bij baby’s met een gevoelige huid doe je er goed aan een hydrofiele doek te gebruiken. Hiermee bescherm je het tedere huidje van je baby.

Waarvoor gebruik je een hydrofiele doek?

Een hydrofiele doek gebruik je als afdroogdoek na het badje, als ondergrond in box of kinderwagen, als laken én als hydrofiele luier. Ook wordt het veel gebruikt als slabber, omdat het enorm snel vocht opneemt en je dus niet met en kleffe en natte doek achterblijft. De doeken kun je erg makkelijk wassen en zijn voordelig in aanschaf. De doeken worden ook wel een tetradoek genoemd.

Wat is een hydrofiele luier?

De doeken worden tegenwoordig ook erg veel gebruikt als wasbare luier. Door de hydrofiele luier doeken op een bepaalde manier te vouwen, dienen ze erg goed als duurzame luier en kun je ‘m heel makkelijk wassen. Hierdoor kun je een hydrofiele luier keer op keer weer hergebruiken, wel zo fijn voor het milieu én je portemonnee. Een tetradoek als luier gebruiken is een absolute aanrader voor huishoudens met een baby!

Hydrofiele doek kopen?

Je kunt tegenwoordig erg eenvoudig én voordelig online een hydrofiele doek kopen. Veelal worden deze verkocht met meerdere stuks in de verpakking. Na gebruik stop je ‘m namelijk makkelijk in de wasmachine en je wilt niet zonder zitten. Ook koop je in winkels hydrofiele doeken als Zeeman, Hema, Action en Kruidvat. Echter wisselt het assortiment sterk, alsmede de prijzen en voorraden.

We raden zeker aan om meerdere doeken te kopen. En al helemaal als je ‘m gebruikt als hydrofiele luier is het essentieel om toch wel tenminste 10 doeken in huis te hebben. Hierdoor heb je altijd een voorraad schonen doeken en hydrofiele luiers.

Bekijk ook deze populaire producten: