Beste inbakerdoek voor je baby

Je wilt natuurlijk dat je baby slaapt in de beste inbakerdoek die er op de markt te koop is. Maar voor welk merk kies je dan? Populaire merken van doeken en een inbakerslaapzak zijn bijvoorbeeld Meyco, Pacco, Puckababy en Jollein inbakerdoeken. Daarnaast heb je nog tal van fijne extra’s zoals een doek met rits, leuke motiefjes en zomer en winter doeken.

We nemen je mee in de wondere wereld van inbakerdoeken en vertellen je over onze ervaring. Kies bijvoorbeeld voor 100% katoen en let goed op de geschikte leeftijd per doek. Creëer weer dat veilige gevoel van de baarmoeder zoals je baby dat nog kan herinneren en houd je baby lekker rustig.

Bekijk hieronder allereerst onze selectie van de beste inbakerdoeken , aanbiedingen en top producten. Ook nemen we je mee in onze ervaring en zoektocht naar de ideale doek om je baby in te bakeren. 

BESTE INBAKERDOEK aanbieding & merken

Om je een inkijkje te geven in onze zoektocht beginnen we met onze persoonlijke selectie van de beste producten. Deze hebben we allen getest en de doeken leren een baby om heerlijk in slaap te vallen. Inbakeren in een inbakerslaapzak is hét middel om baby’s op te laten groeien zonder stress en teveel tranen…

Beste inbakerdoek merken

1. Meyco inbakerdoek

Wanneer het gaat over inbakerdoeken is Meyco een merk die al snel naar voren komt. Een Meyco inbakerdoek staat garant voor kwaliteit, scherpe prijzen en een duurzame levensduur. Door de uitstekende kwaliteit van de doeken ben je verzekerd van een uitstekende koop.

Het merk staat ook wel bekend met de naam SwaddleMeyco inbakerdoek en is gemaakt van 100% katoen. Het overgrote gedeelte van het assortiment is bedoeld voor baby’s van 0 tot 3 maanden en de doeken geven een gevoel van geborgenheid. De meeste baby’s hebben behoefte om te worden ingebakerd tot een leeftijd van 3 tot 4 maanden en hier speelt Meyco uitstekend op in! 

meyco inbakerdoek

2. Pacco inbakerdoek

Een Pacco inbakerdoek wordt, in tegenstelling tot Meyco, vaak ingedeeld op het aantal kilo. Dit kan handig zijn, omdat iedere baby een ander gewicht heeft bij de geboorte. Met deze doeken help je je baby om in slaap te vallen en zal hij of zij zich veilig voelen. Er zit een uitgebreide gebruiksaanwijzing bij de verpakkingen van een Pacco inbakerdoek, wel zo handig!

Naast de inbakerdoeken staat dit merk ook bekend om de Pacco afbouwdoek. Hiermee kunnen de armpjes en beentjes van je baby één voor één worden vrijgelaten, waardoor je langzaam leert af te bouwen. Dit alles in zijn of haar eigen tempo en zonder een directe overgang naar een slaapzak. 

pacco inbakerdoek

3. Puckababy inbakerslaapzak

Wanneer het gaat over slaapzakken dan is dit merk dé uitkomst! De Puckababy inbakerslaapzak is misschien wel de meest bekende uitvoering op de markt. De inbakerslaapzak van Puckababy is dé uitkomst wanneer een baby onrustig is en veel huilt, moeilijk in slaap kan komen en daarnaast ook nog eens snel weer wakker wordt.

Doordat een Puckababy inbakerslaapzak begrensd is zal je baby sneller rust ervaren. De slaapzak zit namelijk heerlijk om de baby heen, is niet warm en zit ook niet te strak. De slaapzak is voorzien van een extra buikband waardoor de baby veilig op zijn of haar plaats blijft. Kies met Puckababy voor een gezond slaap- en voedingsritme!

Puckababy inbakerslaapzak

inbakerslaapzak voor nachtrust!

Met een inbakerslaapzak zorg je extra goed voor de nachtrust van je baby. Het bootst de baarmoeder na en zorgt zo voor een veilig gevoel. Daarnaast zijn de slaapzakken speciaal gemaakt om je baby in te bakeren en is dit binnen no-time gepiept. 

Kies voor een inbakerslaapzak met ritssluiting of klittenband en selecteer het aantal maanden van de baby. Dit is doorgaans opgedeeld in 0 tot 3 maanden en 4 tot 6 maanden. Ook is er de afbouwdoek, waarmee baby’s langzaam leren om zonder doek te slapen. 

Onze ervaring met een inbakerdoek en slaapzak

Wat is belangrijk?

Allereerst kijk je natuurlijk naar de leeftijd waarvoor een bepaalde doek geschikt is. Zo zijn er inbakerdoeken speciaal voor newborn baby’s van 0 tot 3 maanden. Deze zijn afgestemd op grootte, maar ook enorm veilig. Wikkel je baby in de doek of slaapzak, of koop bijvoorbeeld een inbakerdoek met rits. Deze heeft vaak een sluiting aan de overkant, wel zo veilig!

Materiaal en sluiting

Naast een inbakerdoek met rits kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld klittenband, doeken met geen sluiting of een inbakerslaapzak. Je vindt ook steeds vaker doeken die gemaakt zijn van biologisch materiaal. Onze tip: koop sowieso een slaapzak die geschikt is voor de wasmachine, want ze worden natuurlijk erg snel vies. Even in de wasmachine en klaar!

Je koopt al een inbakerdoek voor een tientje, echt waar! De meest gangbare modellen zijn tussen de €20 en €50 en daarnaast zijn er nog absolute toppers tot €90 te koop. Wij adviseren om niet voor de allergoedkoopste modellen te gaan, deze hebben simpelweg minder handige functies en tevens ook geen leuke patronen. Bekijk het gehele assortiment en de beste inbakerdoeken volgens onze ervaring!

Bekijk ook deze populaire producten: