Hijskraan speelgoed

Hijskranen zijn al jaren niet weg te denken wanneer het gaat om de speelgoed van jouw of anderen hun kinderen. De hijskranen zijn extra leuk omdat ze vaak meerdere bewegingen kunnen maken, en kinderen helemaal hun eigen fantasie kunnen laten gaan tijdens het spelen. Welk kind en ouder wil dat nou niet?

Er zijn diverse hijskranen op de markt en deze kun je vaak vinden in winkels met kinderspeelgoed. De vaak bestuurbare kraan kan de cabine een rondje van 360 graden laten draaien. Vaak kan de container omhoog en naar beneden worden gebracht wat ervoor zorgt dat het speelgoed is die leuk te combineren is met ander speelgoed zoals bijvoorbeeld blokken. Een andere optie is om hem mee te nemen naar de zandbak of naar het strand. 

Lees verder als je opzoek bent naar de meest geschikte kraan voor in de zandbak én andere hijskraan speelgoed items! Wij selecteren doorlopend de beste items die online te koop zijn.

Hijskraan speelgoed

Hijskraan speelgoed online kopen

Bekijk onze persoonlijke selectie van de meest gave hijskraan speelgoed producten. Je koopt ze voor een scherpe prijs, gratis levering en voor iedere leeftijdscategorie. Selecteer jouw favoriet en haal ‘m in huis je voor kind(eren)!

Hijskraan voor iedere leeftijd

Hijskranen zijn er voor iedere leeftijd. Zo zal de ene kraan geschikter zijn voor de kleinste kleintjes, en zullen kleuters liever met een andere hijskraan spelen. Hieronder noemen we de verschillen per leeftijdscategorie, beginnend bij 2 jaar.

2 jaar

Rond een jaar of twee beginnen kinderen steeds spontaner te worden en interesse te krijgen naar verschillende voorwerpen. Zij worden zich bewuster van geluiden om zich heen en af en toe een klein theater opzetten waarbij ze boos worden is tijdens deze leeftijd niet zo gek. Ook al gaat de ontwikkeling tijdens dit jaar hard is het vaak voor deze kindjes nog lastig om samen te spelen. Je kindje leert vooral dat hij zijn eigen persoon is en wil graag alle aandacht. Bij deze leeftijd is een hijskraan met wat bewegelijkheid helemaal geschikt voor zijn ontwikkelingsproces.

Zo zijn er leuke hijskranen beschikbaar die niet al te groot zijn, maar wel genoeg bewegelijkheid geven. Zo kunnen ze evengoed de hijskraan voor zich uit duwen en oppakken zonder dat de kraan te zwaar is. Ook zit er vaak een kleine bewegelijkheid in de kraan zodat je kindje er andere kleine voorwerpen mee kan oppakken, die jij voor hem of haar neerlegt.

Hijskraan speelgoed 2 jaar

3 jaar

Vanaf een jaar of drie beginnen peuters steeds meer zelf te spelen. De spierontwikkeling gaat tijdens deze leeftijd hard vooruit waardoor ze steeds sterker worden. Ook hun fijne motoriek wordt steeds beter waardoor ze gemakkelijker kleinere dingen vast kunnen houden en bewegen. Dit zijn vaak nog wel basale bewegingen van links naar rechts, en op en neer. Ook is dit de leeftijd waarbij drie jarige steeds meer beginnen te praten, en hun fantasie helemaal de vrije loop gaat. Spelen met divers speelgoed is goed voor hun verwerkingsproces en ook voor het verder ontwikkelen van hun spieren en motoriek.

De hijskranen die hiervoor geschikt zijn zijn hijskranen die iets zwaarder zijn en waar meer bewegelijkheid is in de kraan zelf. Zo kunnen ze gemakkelijk zelf het kraantje laten zakken en weer opnieuw optillen. Ook is het leuk wanneer de cabine van het kraantje om kan draaien zodat ze zelf de richting waarmee de hijskraan rijdt telkens kunnen aanpassen.

Hijskraan speelgoed 3 jaar

4 jaar

Op deze leeftijd gaat is je peuter peuter af en is hij officieel een kleuter. Tijdens deze fase leren kleuters vaak samen spelen op school, hun motoriek wordt fijner, en ze gaan steeds meer details zien. Zo herkennen ze kleuren beter en diverse voorwerpen. Samen spelen gaan ze steeds leuker vinden, en ze laten graag vol trots hun speelgoed hijskraan op school aan hun vriendjes zien.

Om de bovengenoemde redenen wordt het vanaf deze leeftijd leuk om een hijskraan te kopen waar veel details in verwerkt zijn. Zo kan er bijvoorbeeld een klein stuurtje in de cabine zitten, de kraan is nog beweeglijker en er zit een kleiner haakje aan waardoor het meer motoriek kost om iets op te pakken. Heeft de hijskraan wat extra diepgang in zijn kleuren combinatie of staan er leuke afbeeldingen op afgebeeld dan zal jouw kleuter dit vanaf deze leeftijd meer gaan zien en over na denken. Ook zijn er elektrische hijskranen die vanaf deze leeftijd leuk beginnen te worden. 

Hijskraan speelgoed 4 jaar

Wat zijn de meest populaire hijskraan speelgoed producten?

Zoals in de intro al kort genoemd werd zijn er verschillende varianten hijskranen. Om te beginnen de speelgoed kraan voor de zandbak. Deze speelgoed kranen zijn zo ontworpen dat ze tegen een beetje zand kunnen. Dit houdt in dat de hijskraan groter is, de wieltjes grover zijn, en dat de de laadbak zo groot is dat het zand op kan tillen. 

Naast dat er hijskranen zijn in verschillende maten kun je ook kiezen uit verschillend materiaal. Zo zijn er ook houten hijskranen te koop. De houten hijskraan is stevig en kan wel tegen een stootje. De natuurlijke uitstraling maakt het een type speelgoed die jaren lang leuk blijft om mee te spelen of om in huis neer te zetten wanneer er niet mee gespeeld wordt. 

Als laatste noem ik hier nog de elektrische hijskraan. Het zit hem al in de naam, deze hijskranen worden bestuurd door middel van een elektrische besturing. Vaak betekend dit dat de laadbak elektrisch omhoog en naar beneden gedaan kan worden. Ook de kraan kun je vaak 360 graden laten draaien zonder hem zelf aan te hoeven raken!

Bekijk ook deze populaire producten: